Editia precedenta


Prima editie a Cupei Hagi s-a desfasurat in 2008. La faza zonala si la turneul final au participat 588 de copii impartiti in 42 de echipe. In total, s-au disputat 102 partide. Interesul de care s-a bucurat competitia a determinat Federatia Romana de Fotbal sa includa aceasta intrecere in calendarul sau competitional (Campionatul national al juniorilor E).

Steaua Dunarii, Galati Prima editie a fost castigata de echipa Steaua Dunarii Galati. In finala disputata pe stadionul „Farul” din Constanta, Steaua Dunarii a invins Kinder Sangeorgiu de Mures, scor 5-1. Pe treapta a treia a podiumului s-a situat FCM Resita.

Jucatorii de la Steaua Dunarii Galati au castigat si toate titlurile individuale puse in joc: Robert Hodorogea – cel mai bun jucator, Alexandru Tudosie – golgheterul turneului final si Victor Odainiuc – cel mai bun portar.

Finala competitiei, disputata pe 1 iunie 2008, a fost transmisa de postul TVR 2. Peste 100.000 de spectatori au urmarit meciul dintre Steaua Dunarii si Kinder, TVR 2 inregistrand un rating mai mare decat al oricarei televiziuni de sport, in intervalul 15.10—16.20.

La finalul turneului, Gheorghe Hagi a declarat: „Sunt mandru si fericit ca am avut ideea nasterii acestei competitii. Copiii reprezinta viitorul. Au nevoie de sprijin. Nu conteaza rezultatul, toti castiga”.

Victoria din Cupa Hagi le-a asigurat copiilor de la Steaua Dunarii Galati vizionarea partidei dintre AS Roma si Chelsea, din grupele Champions League. Pe langa vizionarea meciului de pe stadionul „Olimpico” din capitala Italiei, jucatorii de la Steaua Dunarii s-au putut fotografia alaturi de fotbalistii de la AS Roma, printre acestia aflandu-se si vedeta Francesco Totti.