Stiri


03.06.2009

ACU Arad a castigat editia a II-a a Cupei Hagi

ACU Arad a castigat luni, 1 iunie 2009, la Constanta, editia a II-a a Cupei “Hagi” (Campionatul National al juniorilor E), competitie de fotbal rezervata copiilor nascuti dupa 1 ianuarie 1997. In finala turneului, la care au participat 16 formatii, ACU Arad a invins LPS Banatul Timisoara, scor 2-0. Golurile au fost inscrise de Emanuel Vasi si David Popa.
In finala mica, Steaua Bucuresti s-a impus cu 5-0 in fata echipei Kinder Sangeorgiu de Mures.
ACU Arad si LPS Banatul s-au duelat si la faza zonala a Cupei Hagi, disputata in perioada 24 – 26 aprilie 2009, la Timisoara. La turneul zonal Timis, LPS Banatul s-a impus in grupa, scor 1-0, dar a pierdut finala, scor 1-2.

Noua campioana a Cupei “Hagi” a inregistrat victorii pe linie la turneul final. In fazele eliminatorii, ACU Arad a intors de fiecare data rezultatul, chiar daca opozante au fost cele mai bune echipe ale Bucurestiului. In sferturile de finala, dupa un gol primit in secunda 20, formatia aradeana s-a impus clar in fata celor de la AC Team, scor 3-1. Toate golurile au fost marcate de rezerva David Popa. In semifinale, dupa 0-1 la pauza cu Steaua, ACU Arad s-a impus cu 2-1.

Castigatoarea competitiei a primit ca premiu o excursie, impreuna cu Gheorghe Hagi, la un meci derby din Champions League, plus un cantonament de 10 zile in Romania. Vicecampioana va beneficia de un stagiu de pregatire de 10 zile in tara, in timp ce medaliata cu bronz va efectua un cantonament de 7 zile.
“Cel mai bun jucator al turneului” a fost desemnat Emanuel Vasi (ACU Arad), Sebastian Mailat (LPS Banatul Timisoara) a primit titlul de “Cel mai tehnic jucator al turneului”. Titlul de golgheter i-a revenit lui David Popa (ACU Arad) – 6 goluri, in timp ce Ionut Radu (Steaua Bucuresti) a fost desemnat “Cel mai bun portar al turneului”. Cel mai bun antrenor a fost desemnat tehnicianul aradean Cristian Pacuraru.

La finalul turneului, Gheorghe Hagi a declarat: “Copiii au nevoie de competitii. Doar asa putem progresa. Trebuie sa le oferim cat mai multe oportunitati acestor pusti. Ma simt extraordinar langa copii. Pe unii i-am vazut fericiti, pe altii i-am vazut plangand, dar cel mai mult conteaza ca au avut posibilitatea sa joace meciuri cu adversari puternici”.